Katso myös valtakunnallisen Kohtuusliikkeen sivusto

Tervetuloa!

Kohtuus Kymenlaaksossa -liike yhdistää ihmisiä ja järjestöjä toimimaan kohtuullisemman tulevaisuuden puolesta. Kohtuus (englanniksi degrowth) on todellinen vaihtoehto talouskasvusta ja fossiilienergiasta riippuvaiselle nykyiselle järjestelmälle. Lue lisää aiheesta näiltä sivuilta ja tule mukaan joukkoomme! Tehdään yhdessä parempi maailma meille kaikille.

Yhteisötalo Messissä pidetyn "Tulevaisuus ja toivo" -kohtuusseminaarin aiheita olivat mm. ilmaston ja yhteiskunnan muutos ja hyvinvointivaltio. Tapahtuma oli kaikille avoin ja myös lapsille oli omaa ohjelmaa. Kiitos kaikille esiintyjille, vapaaehtoisille ja osallistujille!

Videot: https://www.youtube.com/channel/UCX0YyiRJ-yWxbfABcP3CP5A

Lue myös Kymen Sanomen juttu seminaarista.

Ohjelmassa oli mm.

Ville Lähde: "Pelko ja toivo ympäristökeskustelussa"

Olli Tammilehto: "Toisenlainen maailma ei ole vain mahdollinen vaan se on jo täällä"

Martti Linna: "Toivo ja tulevaisuus"

Aki Suokko: "Talouskasvu irtikytkettävissä haittojen kasvusta vai hyvinvoinnin kasvu irtikytkettävä talouskasvusta?"

"Hyvinvointivaltion vastaisku – keskustelua tulevaisuuden yhteiskunnasta"
Antti Jauhiainen ja Joona-Hermanni Mäkinen, Parecon Finland

Info Meidän Metsämme-kannanotosta: Salon TasausKohtuusPaja

Hyvän sään aikana-kirjan toimittaja Silja Annila: “ Maailmanlopun maalaajat - kuinka kertoa ilmastonmuutoksesta journalistisesti kestävällä tavalla toivoa menettämättä “

Lauantain aikana Kestävä Kotka esittäytyi Messin tiloissa ja pihalla:

  • Kotkan Pyöräpaja
  • Hävikkiruokakaappi
  • Kestovaippalainaamo
  • Kantovälinelainaamo
  • Kotkan kierrätyspaja
  • Animalia Kotka
  • Kansankeittiö
  • Kotkan kaupunkikasvimaa
  • Lapset kohtaava Kotka

Esiintyjät:

Ville Lähde on  filosofi, toimittaja ja tietokirjailija Lempäälästä. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2008 aiheenaan Jean-Jacques Rousseaun filosofia ja sanan ”luonto” moninaiset merkitykset. Kirjoituksissaan hän on käsitellyt filosofian lisäksimuun muassa ympäristökysymyksiä, poliittisen toi minnan luonnetta, taiteenyhteiskunnallisuutta, ruokaa ja puutarhanhoitoa. Nykyään hän työskentelee BIOS-tutkimusyksikössä.
http://www.villelahde.fi/

Olli Tammilehto on  vapaa kirjoittaja ja tutkija. Tammilehdon kirjoitukset käsittelevät esimerkiksi globalisaatiota, ekofilosofiaa ja ekologisen kriisin ja ilmastonmuutoksen syitä, taloudellista ja poliittista ajattelua, yhteiskunnallisia liikkeitä sekä nopeita ja syvällisiä yhteiskunnallisia muutoksia.
http://www.tammilehto.info/

Martti Linna on toimittaja ja kirjailija Haminasta. Linna on kirjoittanut romaanien lisäksi muun muassa kolumneja, pakinoita ja novelleja. Linna julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen lapsille suunnatun kirjansa ” Isän luokse ” . Kirja kertoo ilmastonmuutoksesta yhdeksänvuotiaan silmin.
www.martti.linna.tarinoi.fi/

Aki Suokko on filosofian tohtori ja diplomi-insinööri, joka toimii Centria-ammattikorkeakoulussa energiatekniikan lehtorina. Hän sai yhdessä Rauli Partasen kanssa Vuoden tiedekirja palkinnon vuonna 2018 teoksesta Energian aika. Avain talouskasvuun, hyvinvointiin ja ilmastonmuutokseen (WSOY).
http://suokko.blogspot.com/

Antti Jauhiainen on yksi Parecon Finlandin perustajista ja järjestön puheenjohtaja. Hän työskentelee luokanopettajana. Talouskysymysten lisäksi Antti on ollut mukana erilaisissa kasvatus- ja koulutusalan kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa liittyen muun muassa koulutuspoliittisiin kysymyksiin Helsingin yliopistolla sekä nuorten hyvinvointiin.
Joona-Hermanni Mäkinen on yksi Parecon Finlandin perustajajäsenistä ja järjestön varapuheenjohtaja. Joona on luokan- ja historianopettaja.
www.osallisuustalous.fi/parecon-finland-ry

Silja Annila on ollut mukana kirjoittamassa “ Hyvän sään aikana “ kirjaa, joka sai Vuoden parhaan tietokirjan Kanava-palkinnon

http://www.kohtuusvaarassa.com
http://www.tasauskohtuuspaja.net/
https://kohtuuskymenlaaksossa.net/
http://meidanmetsamme.org/